L’ADS davant el tancament dels CAPs

El passat 6 de febrer el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una norma, segons la qual el Departament de Salut haurà d’acordar amb els Ajuntaments del Vallès Occidental les modificacions d’horaris dels CAPs en període d’estiu.

En el nostre municipi, el passat 2013, els CAPs de Valldoreix i Can Matas van romandre tancats des del 29 de juliol fins al 31 d’agost i a dia d’avui, fora de les retallades pressupostàries, els usuaris no sabem a què respon aquesta mesura ni el seu fonament objectiu. Durant aquest mes els usuaris no van disposar dels mitjans de reclamació davant les mancances del servei.

Aquest any segons la informació que disposem de la reunió de la Comissió de Serveis del 6 de maig passat és desprèn que l’Ajuntament té la intenció de pactar el tancament dels CAPs Valldoreix i Can Matas des del 15 de Juliol fins al 15 de Setembre.

L’Assemblea pels Drets Socials s’oposa frontalment al tancament, que ampliant el tancament de l’any anterior, agreuja la problemàtica de les llistes d’espera provocarà més deficiències en l’atenció dels usuaris.

Davant aquesta situació, que afecta un dret bàsic com és la sanitat pública, l’ADS ha plantejat per al proper ple del dia 19 de maig un conjunt de preguntes amb l’objectiu de conèixer les estadístiques reals d’ús del servei durant el període d’estiu. D’aquesta manera preguntem al consistori si té la certesa de què aquest tancament no perjudicarà als usuaris ni vulnerarà el seu dret bàsic a l’atenció sanitària.

A continuació adjuntem les preguntes introduïdes en el Registre, i convidem al veinat, usuàries i integrants de l’Assemblea, a concórrer dilluns que ve 19 a les 18:30 al ple de l’Ajuntament.

1.- Quins arguments té l’ajuntament per donar suport al tancament dels CAPs a l’estiu?

2.- Quin percentatge d’usuaris freqüenten els CAPs durant el període vacacional respecte la resta de l’any?

3.- L’Ajuntament ha fet un seguiment de la repercussió assistencial d’aquests tancaments més enllà de la recopilació de les queixes que han pogut fer les persones usuàries?

4.- Sabem que l’Ajuntament ha fet la gestió amb el CATSalut pel tema dels cartells indicatius (reclamacions) als CAPs, però passats 8 mesos des de què l’Ajuntament es va comprometre a posar els cartells sense resultat, voldríem saber quina pressió es pot fer des del consistori per a què aquests cartells es col•loquin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s