Comunicat de suport a la vaga indefinida de docents de les Illes:

El passat dilluns 16 va començar la valenta vaga promoguda per l’Assemblea de docents de les Illes Balears, la qual ha rebut un suport massiu per part de la comunitat educativa i la població. Aquesta lluita massiva s’ha visibilitzat en manifestacions, ocupacions i piquets a Mallorca, Menorca, Formentera i Eivissa. La força ha estat tal que un 90% del professorat s’ha implicat en la lluita contra la LOMQE (Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa) i el TIL (Tractament Integral de les Llengües). Dues normatives, una provinent del govern central i l’altra de l’autonòmic, que mercantilitzen l’educació pública i ataquen el català a l’escola.

Aquesta vaga ha estat preparada minuciosament amb 4 mesos d’antelació amb un objectiu clar: vèncer l’ofensiva neoliberal i espanyolitzadora. Volem remarcar el fet que, a diferència del que s’han limitat a transmetre alguns mitjans de comunicació convencionals a la Comunitat Autònoma de Catalunya, els motius de la vaga no responen només a la reforma lingüística implementada per part del govern balear, sinó també a reforma de la LOMQE, duta a terme pel govern espanyol i que, per tant, afecta totes les comunitats autònomes.

Dimarts 17 la vaga va continuar amb la mateix empenta, un seguiment de més del 85% al conjunt de les Illes, cosa satisfactòria amb les perspectives del Comitè de vaga de l’Assemblea de docents. A més, es va convocar una manifestació davant del Parlament balear, on acudiren més de 3.000 persones per arraconar el govern elitista i reaccionari de Bauzà, que des del primer moment de la vaga ha respost amb amenaces. Un diputat del PP balear, Antoni Camps, es va exaltar fins al punt de dir que “allò positiu d’aquesta vaga és que sabrem, amb noms i cognoms, qui està preocupat pel futur dels nostres fills i qui, per contra, juguen amb els alumnes per aconseguir objectius polítics”. Aquesta és una mostra de la inseguretat que sent la classe dirigent balear, que ha basat la seva ofensiva en aprovar decrets mitjançant procediments antidemocràtics i ha sancionat i perseguit aquelles que, desobedients i insubmises a les agressions per part dels governs, han seguit apostant per un model d’educació que ha funcionat com a eina de cohesió social i transmissora de la cultura.

Volem denunciar, a més, les actuacions policials arbitràries i l’ús il·legítim de la repressió per part del cos de la policia nacional espanyola, que van utilitzar la força contra un piquet d’una quarantena d’estudiants menors d’edat.

El que ha quedat clar és que les docents i les estudiants en vaga de les Illes seguiran lluitant per defensar una educació pública i catalana i ho seguiran fent de manera ferma. És així que veiem en totes elles un exemple a seguir per a totes les que lluitem per aturar les retallades i clamem en contra de les reformes en matèria d’educació. I no només això, sinó que han demostrat que és la mobilització organitzada des de les bases de cada centre de treball, així com el reconeixement per part de la resta de la societat i el suport popular en general, el que realment serveix com a eina de lluita per trencar amb el statu quo vigent actualment.

És per tots aquests motius que des de l’Assemblea pels Drets Socials de Sant Cugat del Vallès manifestem la nostra solidaritat amb la vaga indefinida de les docents i les estudiants de les Illes Balears, i recolzem la seva lluita, que esperem que acabi en victòria.

Per col·laborar amb la caixa de resistència de les docents organitzades i en vaga:

2056-0009-74-4102003418 a nom d’Obra Cultural Balear.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s